EAT THAT FROG

Afgelopen week klikte ik een post aan met deze zin Eat that frog. Vervolgens bleek ik voor mijn opleiding een veel grotere opdracht te moeten gaan doen, dan ik zelf gedacht had. Ik kwam hierachter tijdens een online intervisie met collega organizers. Een collega grapte nog ‘Goed lezen’. Tja. Na de intervisie zat ik toch lichtelijk met mijn handen in het haar. Hoe nu verder?

De volgende dag bedacht ik me, ‘Begin nu eerst met die portfolio-opdracht!’ Dus ik opende die portfolio-opdracht en las de opdracht, goed deze keer. Zo gezegd, zo gedaan. En wat bleek? Ik had reeds de gevraagde verslagen al gemaakt. Wat een opluchting.
Toen ik tijdens de koffiepauze met manlief zei dat ik eerst that frog had gegeten, keek hij mij raar aan. ‘Ken je dat niet, de frog eerst eten?’ ‘Nee’, antwoordde hij. Ik vertelde hem dat het een gezegde is om met je rotste klus de dag te starten. Wat er daarna komt, is allemaal lichtere kost en gaat je gemakkelijker af.
Zo ook dus voor mij. De portfolio-opdracht had ik gisteren bijna zo goed als af.
Leuk om zelf te merken hoe het principe van Eat that frog werkt, terwijl ik het in mijn werk als zakelijk organizer met de regelmaat noem en doorneem met klanten.

Heb jij problemen om je werkdag te starten met Eat that frog? Bel me en ik help je that frog op te peuzelen!

#effectief #efficiency #effectieverwerken #zakelijkorganizer #businessorganizer #eatthatfrog