Thuiswerken en de geluiden om je heen

Hoe ga je om met thuiswerken en de geluiden om je heen zeker nu we nog wel even thuis moeten blijven werken? Wat kun je doen om, als je dan eenmaal aan een document werkt, je niet afgeleid wordt door kinderen die op het schoolplein twee straten verder spelen en gillen? Of als je vrouw een kamer verder een TEAMSvergadering heeft? Of als je buren onverwacht besloten hebben nu die grote verbouwing te starten zonder overleg met jou als buurvrouw? Met andere woorden hoe kun je je werkdproductiviteit hoog houden tussen alle thuiswerkomgevingsgeluiden?

Noise cancelling koptelefoon kopen Wat kan helpen is een koptelefoon te kopen die geluid tegen houdt. In mooi Engels een noise cancelling koptelefoon. Zo’n telefoon is prijzig. Mogelijk draagt je werkgever bij in de kosten zoals hij ook in de kosten voor je bureaustoel thuis meebetaalde? Op de site van Aftershokz vind je diverse noise cancelling koptelefoons.

Vaste playlist afluisteren Een ander middel kan zijn om te luisteren naar een vaste playlist. Dus een playlist waar je de nummervolgorde van kent, die je niet afleidt. Ik ken mensen die luisteren bij voorbeeld standaard naar Nigel Stately. Dus zet je playlist op Spotify aan!

Verbouwende buren die niet communiceren Mochten bij jou nu ook de buren ineens besloten hebben die verbouwing zonder aankondiging te starten, ga met hen praten. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je als buur weet wanneer je verbouwende buren enorm veel lawaai gaan maken, je hier minder last van hebt. Zo las ik dit onder meer in het Parool.

Alleenstaand en maar moeten blijven thuis werken? Van het weekend sprak ik een vriend die leidinggevende is en een alleenstaande medewerker had die het niet meer zag zitten om nog langer alleen thuis te werken. Hij mocht naar kantoor komen. Deze vriend had zijn medewerker aangeraden om voordat hij naar kantoor ging ook andere collega’s te contacten. Dit om te voorkomen dat hij op kantoor alsnog alleen zat.

En dan zijn er ook al bedrijven die hun medewerkers een plaats aanbieden bij bij voorbeeld Regus. De werkgever heeft een contract afgesloten en betaald, als werknemer kun je in een kamer met één andere collega gaan werken op een vergaderplek dichtbij jouw huis. Je hoeft je komst alleen maar aan te kondigen. Koffie, thee zijn gratis en wc’s zijn aanwezig.

Succes met het thuiswerken ondanks alle geluiden om je heen of dus op een vergaderlocatie dichtbij jouw huis!

#thuiswerken #lawaaienthuiswerken #vergaderruimtevandebaas #effectiefwerken