Veertien jaar professional organizer

Vorige maand was het veertien jaar geleden dat ik me heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als ZZP’ster!!! Ja, een ..ster. Ik kon me inschrijven als eenmanszaak. Toen ik de medewerker van de KvK vroeg of ik ook als eenvrouwszaak kon worden ingeschreven vond hij dat een hele rare vraag. En … het kon niet.

Goed, veertien jaar geleden als professional organizer begonnen met bedrijfsnaam De huishoudorganizer. Veertien jaar geleden had Marie Kondo nog niet haar opruimboeken geschreven, veertien jaar geleden waren er nog geen tv-programma’s als tv-programma’s als ‘Je huis op orde’.
Mijn slogan toen was ‘Ik ontzorg seniore alleenstaande dames’. ‘Oh,’ was dan vaak de reactie. ‘Maar wat doe je dan?’. Ik antwoordde dat je hierbij kunt denken aan een weduwe met kinderen die haar huis op orde wil hebben voor het geval haar iets overkomst of als ze er straks niet meer is. Leuke opdrachten, organiseren van het oude werk van de dames dat het opgehaald werd voor speciale archieven. Bij mensen thuis hun administratie op orde brengen, zie een huiskamertafel vol met stapels ongeopende enveloppen voor je. Heerlijk, op zo’n tafel loopt ik nog steeds handenwrijvend af. Fijn, overzicht brengen bij de opdrachtgever en daarmee rust en ruimte, en aan het einde van de opdracht de lege tafel en ingedeelde ordners in de werkkamer van de -dan- lachende opdrachtgever!

In de loop van de tijd kwamen er veel jongere dames en heren als opdrachtgever bij.
Zoals dat gaat bij ZZP’ster zijn, ga je met de regelmaat naar netwerkbijeenkomsten. Hoor je over marketing. Ga je je opdrachtgevers onderzoeken. Wat bleek? Het merendeel van mijn opdrachtgevers is hoogbegaafd en vaak ook sensitief.
Dus sinds ik hierachter kwam, verdiep ik me in hoogbegaafdheid. Ik bezoek hb-cafés van de IHBV, ga naar bijeenkomsten van de Stichting Hoogbegaafd en ben sinds afgelopen zaterdag lid van een boekenclub van de Stichting Hoogbegaafd.
Als ZZP’ster kun je je eigen werk uitzoeken. Toen het organizersvlak steeds bekender werd, ging ik verder kijken wat ik nog meer op dit vlak kon doen.
In 2019 heb ik de opleiding tot zakelijk organizer gevolgd en behaald. Ik help als de MKBorganizer nu ZZP’ers en medewerkers in bedrijven en organisaties hun werk effectiever te laten verlopen. Om te beginnen met het op orde krijgen en vooral houden van hun mailbox. Ook deze opdrachtgevers zijn vaak hoogbegaafd. Zo kan ik mijn kennis hierover ook weer inzetten.
Om mij nog meer te bekwamen in het vak van professional organizer volg ik sinds het voorjaar van 2022 de opleiding tot senior professional organizer bij de School voor Organizing. Dit najaar hoop ik mijn portfolio te kunnen afronden en deze afleiding idem dito.
Je ziet, never a dull moment in mijn werk als professional organizer!

#organizer #businessorganizer #effectief #timemanagement #efficiency #slimmerwerken