Wat doe je als zakelijk organizer?

In mijn werk als zakelijk organizer help ik MKB’ers om hun werkproductiviteit te verhogen. ‘Hoe doe je dat?,’ vragen mensen mij. Ik merk dat het handigst is wanneer ik over een casus uit mijn werk als MKBorganizer vertel.

Zo begeleidde ik de afgelopen maanden een onderneemster met een eigen bedrijf, een ZZP’ster. Deze mevrouw gaf bij de intake aan dat zij moeite had met bij te houden van welke projecten zij wanneer deed voor welke opdrachtgevers. Heel herkenbaar om als ZZP’er aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Maar wat als je geen overzicht hebt van jouw bedrijfsactiviteiten?

Samen hebben we haar projecten doorgenomen en daarbij stuitten we onder andere op een mailbox met zeven duizend mails. Nu denk je misschien ‘Wat is daar vreemd aan?’. Dat klopt, de meeste mensen hebben duizenden mails in hun mailbox maar wat als daar geen structuur in zit? Wat als je voor elk project je een slag in de rondte moet zoeken naar die ene mail over evenement x om maar wat te noemen. Dat kost je telkens veel tijd, veel moeite en vaak ook veel ergernis. #timemanagement

Daarnaast bleek het zoeken geblazen te zijn in mevrouw haar documenten. Waar zat nu haar logo voor project y met het juiste formaat? Nadat ze diverse malen ook hier naar had moeten zoeken, hebben we hier structuur in aangebracht. Het mooie van mijn werk is om mee te maken hoe in dit geval deze mevrouw direct merkt hoeveel tijd ze bespaart doordat ze nu overzicht heeft van deze documenten.

Herken je dit, het tijden moeten zoeken naar informatie voor verschillende onderdelen van je werk? En kun je daar wat hulp bij gebruiken? Neem contact met me op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen hierin. Op mijn website vind je meer informatie!

#werkproductiviteit #efficientwerken #bedrijfsstrategie #timemanagement